TOP termékek

Blog

Varrj velünk húsvétra táskát!

Foltvarázs
Foltvarázs
2021.03.25 20:30
Varrj velünk húsvétra táskát!

A foltvarrás nem csak szórakoztató, de hasznos elfoglaltság is. Különösen, ha saját készítésű tárgyakkal szeretnéd magadat körülvenni. Mutatjuk hogyan varrhatsz tojásgyűjtő táskát magadnak vagy gyerekeknek.

Megmutatjuk lépésről lépésre, hogyan varrhatsz táskát amibe gyűjthetitek vagy vihetitek az ajándékokat.

Első lépésként vágj 24 db 10x10 cm-es négyzetet, olyan színösszeállításban, ami neked teszik. Mi most a narancs-sárga-piros színeket választottuk mert vidámak és a tavaszt juttatták eszünkbe. Ha esetleg nem lenne otthon anyagod, akkor kattints ide és itt találsz csomagokat pamutvásznakból.

 

Amikor sikerült a négyzeteket elrendezni úgy, hogy jól mutassanak együtt, varrd össze őket. Figyelj a sarkoknál az  illesztésekre. Ha pontosan vágtad ki őket (ehhez nagy segítség a patchwork körkés, vonalzó, vágólap), akkor ez könnyű lesz. 

Az összevarrás után készíthetsz díszítő tűzést, ekkor már a merevítéshez használt flízt is tedd az anyag mögé, így azt is rögzíteni fogod. (Mi most thermolam közbélést használtunk, nagyon könnyű vele dolgozni, sűrű, jól tapad és kellően merevít is.)

Az applikációt is most érdemes felvarrni. Egy nyuszit választottunk, de bármilyen kedvenc állat vagy figura kerülhet a táska elejére. Az applikáláshoz a vliesofix kétoldalas ragasztófátyol a legjobb megoldás. Használatával egyszerűen és gyorsan rögzítheted egymáshoz a két anyagot. Vasalás után már nem mozdulnak el a rétegek, így könnyen felvarrhatod, hímezheted, nem foszlik folt széle akkor sem, ha nem szegted el előre.

A nyuszit hímzőfonallal és dekorgombokkal díszítettük, de lehetett volna masnit, pici répát vagy más díszítő elemet felvarrni rá. Dekoráld te is kedved szerint!

Most már a célvonalban vagy, szinte már el is készültél!

Már csak az összevarrás van hátra. Mielőtt megtennéd, vágj bélésnek egy pontosan akkora darab anyagot, mint amekkora neked a külső része lett. Válassz szép anyagot, mert látszani fog. 

A külső és a belső részt is azonos módon készítsd, először az oldalát varrd össze, majd az alját, végül pedig a sarkokat. Fontos, hogy a bélés oldalán hagy egy rést, mert a kifordításnál erre szükséged lesz!

Készíts két darab fület is. A miénk kész mérete 42x3 cm. Ehhez 2 db 42x8 cm-es csíkot varrtunk össze, mindkettőt hossszában félbehajtva és 1-1 cm-t a hosszú oldalán behajtva. Itt csak egy vékony közbélést használtunk, merevítésnek. Ezeket a füleket most illeszd és varrd a megfelelő helyre.

Helyezd a külső részt a bélésbe úgy, hogy az anyagok színe egymás felé nézzen. A fenti képen látszik hogyan.

Varrd össze a bélést a külső résszel, fordítsd ki a résen a táskát, varrd össze a bélésen a lyukat és végezetül tűzd le a táska felső szélét. Vasald szépre az elkészült táskát és használd egészséggel és örömmel!

Gratulálunk!

A ferdén szedett szavakra kattintva, elvezetünk a megadott termékekhez, ha alapanyagra vagy eszközökre lenne szükséged itt meg tudod őket vásárolni.