TOP termékek

Keresztszemes alapok - bevezető

Keresztszemes alapok

Keresztszemes hímzéssel nagyon sok szép dolgot készíthetsz el. Hímezhetsz képeket, használati, vagy dísztárgyakat saját magad örömére, vagy ajándéknak. Hidd el, egyedi dísze lehet otthonodnak és örömet szerezhetsz vele barátaidnak, ismerőseidnek egyaránt.

Ez a hímzésfajta nem a modern kor sajátja, hisz ha visszagondolsz, nagymamád, anyukád is biztosan készített hímzett terítőt, párnát, függönyt. Akkoriban inkább hagyományos motívumokat készítettek a kevésbé rohanó világban az asszonyok és ezek szolgáltak (lakástextil-üzletek és lakberendezési tanácsadók hiányában) az otthonok díszítésére.

Mára a keresztszemes hímzés átértékelődött. Egyrészt megmaradtak a hagyományos motívumok, amelyeket még mindig sokan készítenek, másrészt viszont egy teljes iparág fejlődött ki a modernebb igények kielégítésére. Számtalan kisebb-nagyobb cég vagy vállalkozás készíti a modern keresztszemes készleteket és megjelentek azok a programok is, amellyel egy kép vagy elképzelés alapján akár te is elkészítheted a saját mintádat.

Ebben a sorozatban szeretnénk megmutatni az alapokat ahhoz, hogy ha van kedved, el tudd kezdeni keresztszemes technikával a hímzést. Hidd el, érdemes belevágni, mert egyáltalán nem nehéz, az elkészült alkotás pedig nem csak neked, de környezetednek is örömet fog okozni. Az már csak ráadás, hogy számtalan közösséghez is csatlakozhatsz, olyanokhoz akiknek szintén a hímzés a kedvenc időtöltése, így sok-sok inspirációt és barátságot köszönhetsz majd ennek a hobbinak.

 

.

 

De kezdjük az alapokkal! Tovább az első keresztszemes alapok “leckéhez”!