TOP termékek

Blog

Patchwork terítő lépésről lépésre

Foltvarázs
Foltvarázs
2023.09.22 12:26
Patchwork terítő lépésről lépésre

Megmutatjuk hogyan készíthetsz új vagy régi anyagok felhasználásával egyedi, patchwork terítőt.

1.

Válogass össze színben vagy mintában összeillő anyagokból 6-8 félét. Tegyél hozzá egy odaillő, mégis elütő anyagot is. Ez a terítő az Edita Sytar kollekcióból készült. Jelen esetben ez a bordó, a zöldes árnyalatok mellett. Bár a színe eltér, a stílusa és az árnyalata megegyezik a többi vászonéval.

 

2.

Vágj azonos szélességű csíkokat az anyagokból. Ehhez a 70x70 cm-es terítőhöz elég volt 8 színből egy-egy 6,5x112 cm-es csík. Majd vágd őket fel négyzetekre. Használj a szabáshoz körkést és vonalzót, így pontosak lesznek a méretek.

3.

Vékony, felvasalható (H180) közbélésen rendezd el őket úgy, ahogy neked tetszik. Szabálytalan és szabályos rendszerben is jól fog mutatni. Majd rögzítsd a négyzeteket a közbélésre vasalással. Így biztos lehetsz benne, hogy nem fognak összekeveredni a kis négyzetek, ráadásul az összevarrásuk is könnyű lesz. Mi a bordó négyzetek egy részét csillaggá változtattuk, de az egyáltalán nem kötelező eleme a terítőnek, egyszerűen csak ezt hozta az ihlet.

4.

Először egyik irányban varrd össze az összes sort. Összevarrás után a hátoldalon érdemes a közbélést szétvágni, hogy a varrásráshagyások szétvasalhatók legyenek.

 

5.

Szétvasalás után jöhet a másik irányból is az összevarrás. Ezzel a technikával garantált, hogy minden találkozási pont pontos lesz, nem csúsznak el a varrások, a négyzetek mérete azonos lesz.

6.

A kész blokkokat a színéről is érdemes átvasalni.

7.

Már csak a keretbe foglalás, a hátlap rögzítése majd a szegés van hátra. A kerethez érdemes többféle anyagot is odapróbálni, míg megtalálod a legjobbat. Először egy tompább szürkével próbálkoztunk, de végül a karakteresebb fekete lett a befutó.

A hátlap rögzítéséhez pedig kézi vagy gépi tűzést ajánlunk. Mi a piros elemeket tűztük körbe a varrás árkában.

 

Sok sikert a varráshoz!