TOP termékek

Blog

Hasznos időtöltés gyerekeknek

Foltvarázs
Foltvarázs
2021.03.26 17:34
Hasznos időtöltés gyerekeknek

Van néhány ötletünk arra, hogyan töltsék hasznosan otthon maradt gyermekeink a szabadidejüket.
Tudtad hogy a hímzés az egyik leghatásosabb készségfejlesztő?

Sok-sok dolog van, amit ilyenkor tavasszal együtt csinálhatunk gyermekeinkkel. Ahogy a jóidő beköszönt, egyre többet mehetünk ki a szabadba, viszont a jelenlegi korlátozások mellett, kénytelenek vagyunk a megszokottnál több időt bent tölteni a lakásunkban. A gyerekek szabadidejét sokszor nem könnyű tartalommal megtölteni, de nekünk van néhány jó ötletünk.

A hímzés egyes országokban (pl. Oroszország, Skandinávia, számos európai ország) kötelező iskolai tananyag. Hosszú évek tapasztalataiból kiderült, hogy a gyermekek finommotoros mozgásának kialakulását nagymértékben elősegíti a keresztszemes hímzés elsajátítása. Akár már óvodában, iskolai előkészítőkön is érdemes elkezdeni a hímzést, ami nem csak tanulás, hanem szórakozás is, de bizonyítottan segíti az iráskészség megfelelő szintű kialakulását. Persze óvodásoknál még inkább a hosszúöltést, majd a gobelint ajánljuk, és ha ezekkel már sikerélmánye volt a gyermeknek meg lehet próbálni a keresztszemes hímzést is.

A kézügyesség fejlesztése mellett a koncentráció kialakításában nagy segítséget nyújt a hímzés. Az egyre hosszabb és hosszabb közös munkával hozzá lehet szoktatni a gyermekeket már óvodás kor végére a közelgő tanórákhoz így nem jelent majd gondot az egy helyben ülés és a tanórai fokozott koncentráció, nem kell majd azzal a problémával szembesülni, hogy gyermekünk figyelme gyakran elkalandozik, így nem tud megfelelően odafigyelni a tanítóra.

Az egyre bonyolultabb hímzések fokozatosan segítik a felcseperedő gyermekeinket számos jó tulajdonság kifejlesztésében, amellett hogy remek szórakozást is nyújtanak.

Webárházunkban rengeteg új kezdő hímzőkészlet került be az utóbbi napokban, és hogy segítsük egy kicsit a gyermekek hasznos foglalkoztatását számos készletet 20%-os kedvezménnyel adunk a tavaszi szünet végéig.

Ezek a készletek rendkívül kedvező árúak, de aki csak egy próbát szeretne tenni, azoknak felteszünk egy ingyenesen letölthető egyszerű mintát. Nyolc év feletti gyerekeknek, kezdőknek és persze felnőtteknek is. (Első hímzésnek kisgyermekeknek nem ajánlott, mert ez egy leszámolható minta.)

A minta letölthető minden regisztrált felhasználónk számára a hasznos oldalak menüpont alatt.
Jó szórakozás kívánunk a csigák hímzéséhez!