TOP termékek

Blog

Milyen adventi kalendáriumot varrjak?

Foltvarázs
Foltvarázs
2022.09.21 11:20
Milyen adventi kalendáriumot varrjak?

Segítünk abban, hogy az advent még szebb legyen. Megmutatjuk melyik kalendárium, hogyan készül.

December napjai különlegesek minden évben. Egyrészt észbe sem kapunk már a 24. napnál tartunk, másrészt olyan lassan telnek a napok, mintha csigák vonszolnák őket. Nos az első variációt a fenőttek, míg a másodikat inkább a gyerekek élik meg. Felnőttként és gyerekként is hasznos tehát, ha egy adventi naptár segít a napok számontartásában és az ünnepre való készülődésben.

A napi meglepetés, legyen az édesség, apró tárgy, jókívánság dal vagy vers, segít, hogy a karácsony ne csak beessen az ablakon, esetleg a kéményen, hanem lélekben is fel tudjuk rá készülni.

A nálunk kapható, saját kézzel elkészíthető adventi naptárak között akkor is találsz kedvedre valót, ha a bonyolultabb és akkor is ha az egyszerűbb megoldások híve vagy. Megmutatjuk hogyan válassz a sokféle változatból. Most nem térünk ki arra, hogy minden naptárnak szüksége van hátlapra, közbélésre a két réteg közé és valamilyen szegésre, felfüggesztési módra. Ezeket tetszőleges módon készítheted el, a panel nem befolyásolja őket. 

EGYSZERŰ

A legegyszerűbb az a panel, amit vágni sem kell, csak hajtogatni és varrni. A zsebeket a jelölések mentén felhajtod minden sorban, majd függőlegesen levarrod őket és már készen is van.  Ilyenek ezek a változatok:

 

      

TAKTIKÁS

Néhány változatban már nem elég a hajtogatás, a zsebeket a megfelelő helyre fel kell varrnod. Viszont is itt van egyszerűbb változat, ahol ezt soronként teheted meg, egyszerre rögzítve akár hat zsebet is. 

    

A legtöbb naptárnál a zsebeket csoportosítva kell felvarrni, egy, két vagy akár hármas egységekben. Ezeknél a képeknél a zsebek szinte észrevétlenek, beleolvadnak a képbe, a meglepetések emiatt nem sorban követik egymást, hanem hol itt, hol ott találod őket.

   

IDŐIGÉNYES

A legtöbb időre akkor lesz szükséged, ha a minden zsebet egyesével kell felvarrni vagy a 24 db kis csizma variációra szavazol. És valljuk be, ha ezeknek a mintája tetszik a legjobban vagy éppen girlandot szeretnél készíteni naptár gyanánt, akkor nincs más hátra, mint rászánni az időt és nekifogni. Az eredmény kárpótolni fog.

    

Persze nem tudtunk minden panelt megmutatni, de a többit is meg tudod nézni, ha IDE kattintasz.

Reméljük, hogy sikerült kedvet csinálnunk egy saját naptárhoz! Készítsd el gyereknek vagy felnőttnek, magadnak vagy ajándékba és töltsétek boldog várakozással a decembert!